این رویداد که در ابتدا از سال های 93 با فعالیت در فضای مجازی و تبادل نظر کارشناسان و تولیدکنندگان صنعت طیور ایجاد شده بود سالهاست که به نشست های حضوری و تخصصی تبدیل شده است. در گذشته استان مازندران میزبان این رویداد بود اما امسال به دلیل افزایش بازدید و برگزاری نمایشگاه، نهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی در تهران برگزار شد که خوشبختانه باز هم مورد استقبال اهالی این صنعت قرار گرفت.
شرکت ۷۰۰ بازدیدکننده از نمایشگاه و سمینارهای جانبی
مهدی فریدونیان، دبیر نهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی به خبرنگار پل، گفت: در این دوره نزدیک به ۷۰۰ بازدیدکننده از نمایشگاه، همایش و سمینارهای جانبی داشتیم.
وی با بیان اینکه حدود ۱۸ سخنرانی علمی در دو روز همایش برگزار شد، افزود: عمده این مباحث فنی و علمی بود.
دبیر نهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی هدف از برگزاری این همایش را به روزرسانی اطلاعات فعالان صنعت طیور اعلام کرد و گفت: تبادل نظر و انتقال بروزاطلاعات قطعا در توسعه و رونق هرچه بیشتر این صنعت موثر خواهد بود.
او خاطرنشان کرد: حضور پر شور و به موقع تمامی دستاندرکاران صنعت طیور در این رویدادها میتواند بسیار مفید واقع شود.
وی ضمن اشاره به این مطلب که چنین رویدادهایی منجر به افزایش توانمندی تولیدکننده می شود، افزود: با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی و نوسانات نرخ دلار، چنین رویدادهایی به توانمندسازی تولیدکنندگان و پایداری کسب و کار آنها کمک می کند.
فریدونیان معتقد است: بیش ۵۰ درصد مشکلات صنعت در حال حاضر ناشی از تصمیمات اشتباه است که بعضا برخی مواقع بر روی آن پافشاری می شود.
شهریار نوروزی، عضو هیات مدیره برگزاری همایش مرغ مادر گوشتی با بیان اینکه یک بازگشت به عقب را در حوزه صنعت طیور شاهد هستیم، گفت: آزمون و خطاهای زیادی در طول چند سال اخیر اتفاق افتاده که این منجر به آسیب جدی به تولید کنندگان صنعت طیور شده است.
وی ادامه داد: با این حال چشم انداز صنعت طیوررا مثبت ارزیابی میکنیم چرا که دانش بسیار خوبی در این صنعت جمع شده و رشد خوبی هم اتفاق افتاده است.
نوروزی ضمن یادآوری این نکته که مرغ در حال حاضر قوت غالب مردم در حوزه پروتئین است، افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم در گوشت قرمز، کماکان صنعت طیور جذابیتهای خودش را برای مشتریان و تقاضای بازار دارد.
او از نوسانات ارزی به عنوان یکی دیگر از چالشهای تولید کنندگان صنعت طیور یاد کرد و گفت: نوسان دلار آسیبهای جدی را متوجه این بخش کرده است با اینحال به نظرم مهمترین چالش در صنعت طیور حتی بیشتر از ارز، دخالتهای دولت است.
عضو هیات مدیره برگزاری همایش مرغ مادر گوشتی خاطرنشان کرد: دولت باید امر تولیگریاش را تا آنجایی که میتواند کم کند و به عنوان یک ناظر فقط سیاست گذاری و ریل گذاری کلان را انجام دهد و تولیدکنندهگان را رها کنند.
سینا فقیه زاده گرجی، فعال در حوزه صنعت طیور به خبرنگار پل، گفت: تصمیمات دولتی قطعا با کارشناسان است دولت از تیم کارشناسی مشاوره می گیرد اما اینکه مشاور در ارائه نظرات نفع شخصی را در نظر بگیرد یا خیر، مهم است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که حوزه طیور، صنعتی استراتژیک است و چون موضوع تغذيه مردم مطرح است یک مقدار تصمیم گیری در آن سخت است.
او با بیان اینکه در این چند سال اخیر تصمیماتی که گرفته شده به ضرر تولیدکننده بوده، افزود: چنین تصمیماتی این صنعت را تقريبا رو به افول برده و به نام خودکفایی ضررها و مشکلات زیادی را به مجموعه وارد کرده است.