هامان هاشمى اضافه کرد: در چنین شرایطی اتخاذ سیاستهای مثبت تشویقی به منظور صادرات بخشی از محصول کشاورزان یکی از مکانیزمهای کنترل و تثبیت قیمت است درحالیکه معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با تعیین عوارض سنگین بر صادرات این محصول مانع از توازن قیمت در بازار شده است.
هاشمى با اشاره به تاكيد رهبرى بر افزايش مشاركت بخش خصوصى در تصميم سازى از عدم مشورت وزارت جهاد کشاورزی برای اتخاذ چنین تصمیمی با کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران انتقاد کرد و گفت: این تصمیم درحالی گرفته شده که همزمان ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو) با هدف گسترش مبادلات تجاری در حال برگزاری است كه اين نمايشگاه اقدامى مثبت و مشترك بخش خصوصى و دولت در راستاى افزايش قدرت ديپلماسى اقتصادى ايران در منطقه است.
هاشمی تناقص بین شعار و تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی را ثمره بی توجهی به نظر کارشناسان عنوان کرد و گفت: چنین بخش نامه هایی نه تنها به سود مصرف کنندگان نیست که در دراز مدت آسیب زا هم خواهد بود؛ چراکه در سال آینده احتمال بی رغبتی زارعان برای کشت سیب زمینی بسیار زیاد است. اقدامی که در نهایت منجر به کاهش عرضه و افزایش قیمت ان در بازار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تصمیمگیریها بر اساس واقعیت نیست، افزود: وزارت جهادکشاورزی چون برنامه مدونی برای مدیریت بازار ندارد، همچون سالهای قبل برای متوقف کردن رشد صعودی قیمت سیبزمینی در بازار داخل، ضوابط و مقررات صادرات این محصول را تغییر داده؛ اتفاقی که به ضرر صادرکنندگان است.
هاشمى در انتها تاكيد كرد: برای چندمین بار کمیسیون کشاورزی اتاق ایران به عنوان سربازان خط مقدم تولید و بازرگانى آمادگى خود را برای ارائه مشاوره کارشناسی در تصمیم سازی های وزارت جهادكشاورزى در رشد اقتصاد کشاورزی اعلام می دارد و امیدوارم در سايه همدلی وهمراهی مدیران وزارتخانه و نمایندگان پارلمان اقتصادی شاهد توسعه پایدار ایران عزیزمان باشیم.
انشالله