• امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان:

لزوم آماده سازی شرایط تولید با محوریت صادرات

  • کد خبر : 749
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۹:۰۶
لزوم آماده سازی شرایط تولید با محوریت صادرات
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با بیان اینکه اگر دولت می‌خواهد به بخش خصوصی کمک‌ کند زیر ساخت های صادرات به وجود آورد، گفت: بخش خصوصی آماده هر گونه همکاری با دولت است و شرایط تولید با محوریت صادرات باید آماده شود.

رمضان بهرامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۳ را به نام جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند که مسئولین کشوری و گلستانی باید به شعار عمل کنند تا شعار سال محقق شود.

وی ادامه داد: نزدیک به دو دهه است که شعار های سال مقام معظم رهبری درباره اقتصاد است. متاسفانه مسئولان در گذشته نتوانستند در بخش اقتصادی خوب عمل کنند و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران هنوز به جایگاه اصلی خودش نرسیده است‌.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: متاسفانه بروکراسی اداری برای یک سرمایه گذار بسیار زیاد است و این موضوع به سیستم تولید آسیب های جدی وارد کرده است. مدیران درحوزه آمار نباید سیاه نمایی کنند و شعارهایی ندهند که نتوانند عمل کنند.

وی یادآور شد: بخش خصوصی آماده هر گونه همکاری با دولت است و شرایط تولید با محوریت صادرات باید آماده شود. اگر دولت می‌خواهد به بخش خصوصی کمک‌ کند زیر ساخت های صادرات به وجود آورد.

بهرامی افزود: تولید صادرات محور می‌تواند ارز وارد کشور کند و اگر تولیدات افزایش پیدا کند باعث افزایش اشتغال به خصوص برای جوانان می شود. باید از دیدبان اقتصادی در خارج کشور استفاده شود و دیپلماسی اقتصادی خارجی باید هر چه سریعتر فعال شود.

وی با بیان این مطلب که ترکمنستان از گذشته همسایه ایران بوده و تا ابد هم همسایه ما خواهد ماند، افزود: این کشور در فرهنگ، مراودات و ارتباطات به عنوان یک کشور دوست محسوب می شود.

حجم از مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان زیبنده دو کشور نیست
بهرامی اضافه کرد: سطح دیپلماسی سیاسی با این کشور فراز و نشیب هایی داشته اما در بحث اقتصادی این حجم از مبادلات تجاری زیبنده دو کشور نیست چراکه حجم بازار ترکمنستان ظرفیت زیادی برای کالاهای ایرانی دارد.

وی افزود: حجم صادرات به همسایه شمال شرقی ایران حدود سیصد میلیون دلار بوده که رقم بسیار ضعیفی است، این در حالی است که بازار ترکمنستان به لحاظ جمعیت می تواند به عنوان هاب کشورهای همسایه عمل کند.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: در استان گلستان کشاورزی حرف اول را می زند و ما می توانیم تامین امنیت غذایی کشور ترکمنستان را به عهده بگیریم، روش فعلی کشور ما در حوزه صادرات و تجارت با این کشور در شأن ظرفیت های موجود نیست.

وی معتقد است: چنانچه این کشور به کالای ما وابسته شود، تعهد به وجود می آید و صادرات مستمر را می طلبد اما می بینیم با یک بخشنامه یا فعل و انفعالات اقتصادی در دولت، بازار خوبی که به دست آمده از بین رفته و این مسئله سبب ایجاد تزلزل در روابط با این کشور می شود.

او اضافه کرد: علم اقتصاد می گوید اگر بازاری را به دست بیاورید اما آن را از دست بدهید باید هفت برابر برای به دست آوردن دوباره آن بازار هزینه و تلاش کنید. این یعنی از دست رفتن بازار، یک بنگاه اقتصادی را تا ورطه شکست و نابودی پیش می برد.

لزوم رفع مشکل ویزای تجار و بازرگانان
وی همچنین به مواردی از قبیل رفع مشکل ویزای تجار و بازرگانان برای حضور در این کشور تاکید کرد و گفت: نمی توان از افزایش مراودات ودوستی صحبت کرد اما در بخش صدور ویزا بازرگانان با مشکل مواجه باشند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان ادامه داد: با توجه به اینکه اتاق مشترک ۳۰۰ نفرعضو دارد رفع مشکل برای صدور ویزای این تعداد تجار دشوار نخواهد بود از طرفی نظر به جایگاهی که حضرتعالی دارید به عنوان نماینده بخش خصوصی درخواست داریم پیگیر تسهیل صدور ویزا برای اعضای اتاق مشترک باشید.

وی خواستار ایجاد دفاتر تجاری در دو کشور شد و گفت: چنانچه قوانین تجاری ترکمنستان اجازه دهد پیگیر آن هستیم تا دفاتر تجاری به عنوان سرای تجاری ترکمنستان در هر استانی که بازرگانان ترکمنستانی مایل هستند دایر شده و در اختیار آنها قرار گیرد و همچنین متعاقبا این خواسته را ما هم از کشور ترکمنستان داریم.

بهرامی به ایجاد دفتر تجاری در ترکمنستان تاکید کرد و گفت: این اقدام با هدف حمایت از تجار و بازرگانان و توسعه تجارت بین دو کشور بسیار حائز اهمیت است.

تبدیل ساختمان ایران خودرو به سرای تجارت
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان به استفاده از ساختمان ایران خودرو در ترکمنستان اشاره کرد و افزود: با سازمان توسعه تجارت، خانه صنعت و معدن ایران و ایران خودرو مذاکراتی برای استفاده از ظرفیت ساختمان ایران خودرو در ترکمنستان و تبدیل آن به سرای تجارت یا دفاتر اقتصادی برای تجار و بازرگانان ایرانی رایزنی شده است.

وی در توضیح مشخصات ساختمان ایران خودرو، اضافه کرد: این زمین با مساحتی حدود ۱۵ هزار متر در چهارطبقه دارای امکانات است و اتاق مشترک درخواست تبدیل این مکان به سرای تجاری بازرگانان ایرانی را دارد تا بازار دائمی برای محصولات کالاها ایجاد شود.

وی امکاناتی نظیر حمایت های کنسولی از بازرگانان در راستای رفع مشکلات تجار در ترکمنستان را خواستار شد و گفت: باید حمایت همه جانبه از بازرگانان در امر صادرات انجام شود.
به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، ایجاد رویدادهای نمایشگاهی در دو کشور با هدف رونق تجارت هم باید در برنامه های دو کشور قرار گیرد.

وی ادامه داد: این اتاق آمادگی دارد تا نمایشگاهی در استان های گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی یا تهران برگزار کند که البته برگزاری مشابه این رویداد ها در ترکمنستان هم از انتظارات ما از مسئولان ترکمنستانی خواهد بود.

ضرورت گشایش تردد مسافرین از مرز اینچه برون
بهرامی تردد مسافرین از مرز اینچه برون شد و افزود: ایجاد یک گذرگاه مرزی بین گمیشان گلستان و حسنقلی ترکمنستان از دیگر خواسته های تجار به شمار می رود که تنها با حمایت دولتمردان میسر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ساماندهی بازارچه مرزی باجگیران هم بسیار حائز اهمیت است، افزود: متاسفانه در حال حاضر تردد مسافران در شان نظام جمهوری اسلامی نیست و افرادی که تجارت چمدانی دارند و روزانه از این مرز تردد می کنند باید به خوبی ساماندهی شوند.

لینک کوتاه : https://poleconomicpress.com/?p=749

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.