محمد مرتضوی یادآور شد: بندر آزاد اینچه برون موفقیت بزرگی برای استان گلستان است و همکاران ما در اتاق بازرگانی در این امر مهم نقش بسزایی داشتند.
مرتضوی ضمن اشاره به هم افزایی و هماهنگی همه جانبه بین دستگاه های اجرایی در یک مقطع زمانی، بیان کرد: بایستی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این باور برسند که منطقه آزاد تجاری- صنعتی اینچه برون را به عنوان یک اتفاق خوب نه در سطح استانی بلکه در سطح ملی تلقی کنند و از سوی دیگر، اینچه برون با توجه به هم مرز بودن با کشور ترکمنستان و نزدیکی با مرز قزاقستان به منزله یک دستاورد خوبی در سطح ملی محسوب می شود.
وی در ادامه گفتگو خاطر نشان کرد: منطقه آزاد اینچه برون، راه رشد و توسعه گلستان را بیش از پیش فراهم میکند و تاثیرات مثبتی بر رونق و شکوفایی اقتصادی، ایجاد فرصت شغلی پایدار و رفع سیمای محرومیت از مردمان مرزنشین استان خواهد داشت.
وی در ادامه گفتگو افزود: یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه تجارت کشورها توجه به مبادلات منطقه ای از طریق توسعه همگرایی تجاری است. در این میان، منطقه آزاد تجاری- صنعتی اینچه برون می تواند موجبات رشد و توسعه پیوسته در عرصه-های صادرات و ارزآوری به کشور را فراهم آورد.
مرتضوی با بیان اینکه استان گلستان زیرساختهای لازم در حوزه خشکی، دریایی و هوایی جهت توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آسیای میانه را دارد، تصریح کرد: سالیان زیادی از تصویب طرح منطقه آزاد اینچه برون گذشته است، اما در صحنه عمل و اجرای طرح، تاکنون توفیقاتی به دست نیاوردیم.
وی ادامه داد: مناطقی از کشور مانند بندر چابهار به عنوان بندر آزاد مورد بهره برداری قرار گرفته است، که رشد قابل ملاحظه ای داشته و با توجه به محدودیت هایی که در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد، مکران در بندر چابهار توانسته با حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی کارهای خوبی را به انجام برساند.
رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان ضمن اشاره به عوامل مختلف در عدم بهره برداری از منطقه آزاد اینچه برون، بیان نمود: ما بایستی دولتمردان، مدیران ارشد اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به این باور برسانیم که منطقه آزاد در استان گلستان یکی از موضوعات مهم و کلیدی در جهت پیشبرد اهداف توسعه استان در سطح ملی است.
اجرای منطقه آزاد اینچه برون، تأثیری شگرف در افزایش GDP
وی گفت: دولت سیزدهم برای تحقق این امر مهم بایستی بودجه خاصی را تخصیص دهد و بداند که این هزینه با افزایش ارزش افزوده و رونق اقتصادی، به کشور بازگشت خواهد داشت و از سوی دیگر، با اجرای عملیاتی منطقه آزاد اینچه برون، تاثیر شگرف در GDP استان صورت می پذیرد.مرتضوی با بیان اینکه استان گلستان ظرفیت و پتانسیل خوبی در جهت توسعه و پیشرفت کشور در خصوص ارز آوری می تواند داشته باشد، اشاره کرد و گفت: بایستی زیر ساخت ها، برنامه های مدون، زمانبندی و تخصیص منابع مالی در خصوص طرح منطقه آزاد اینچه برون عملی و اجرایی گردد، تا بخش خصوصی ترغیب به همکاری و سرمایه گذاری شود.
وی متذکر شد: بازرگانان علاوه بر موضوعاتی اعم از آشنا نبودن به فرهنگ کشورها، شناسایی ذائقه کشور مقصد، مصرف و بازاریابی محصول با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند، بلکه به واسطه تحریم های ظالمانه علیه کشور ایران و نیز ضوابط تحریمی، روابط و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه دچار اختلال و نوساناتی شده است. بنابراین در شرایط رقابتی، کار با تجار و بازرگانان در کشورهای هم مرز که مشکل تحریمی ندارند، موانع بسیاری در موضوع صادرات ایجاد کرده است.
مرتضوی رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: بخش خصوصی خواستار اینست که، دولت سیزدهم مشکلات و موانع در خصوص اجرای تعهدات ارزی و محدودیت های تحریمی را رفع کند، تا بازرگانان و تجار داخلی و خارجی بتوانند با خیال آسوده و انگیزه و رغبت هرچه بیشتر به امر مهم صادرات بپردازند.
منطقه آزاد اینچهبرون به توسعه اقتصادی گلستان شتاب میدهد
در پایان گفتگو مرتضوی رئیس انجمن انبوه سازان کشور خاطر نشان کرد: پتانسیل هم مرز بودن با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان و شکل گرفتن منطقه آزاد اینچه برون و نیز تأثیرات مثبت آن در اقتصاد منطقه، استان و کشور در گرو توسعه روابط کشور ایران با کشورهای آسیانه میانه و نیز رفع تحریم ها است. بنابراین، در دراز مدت تردید و نگرانی ما برای پیدا کردن بازارهای محصولمون در کشورهای هدف به طور کلی از بین خواهد رفت.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر، نگرانی بخش خصوصی در خصوص بازگشت منابع، تجدید صادرات، فروش محصولات در گرو اینست که دولت چه سیاست هایی برای رفع تحریم ها پیاده سازی خواهد کرد.