• امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
هشتاد و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی

حوزه کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود

  • کد خبر : 756
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
حوزه کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود
هشتاد و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور فعالان اقتصادی، صنعتگران و میدران دولتی در روزهای پایانه نخستین ماه سال برگزار شد.

در این جلسه امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه مهمترین محصول تولیدی استان گلستان گندم است، افزود: امیدواریم با افزایش دو هزار تومانی قیمت گندم بتوانیم در مجموع دو هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان تزریق کنیم.
وی با تاکید بر این مطلب که سرمایه گذار، تولیدکننده و بازرگان تنها انتظار همراهی و حمایت از مسئولان دارند، اضافه کرد: امیدواریم شرایط برای فعالیت هرچه بیشتر این بخش ها فراهم شود.
یوسفی افزود: در بحث صادرات، خوشبختانه با همکاری همه دستگاه های ذیربط و تلاش تولیدکنندگان و بازرگانان، افزایشی نزدیک به ۴۰ درصدی داشتیم؛ این روند می تواند ادامه داشته باشد به شرطی که بتونیم زیرساخت ها را در مرز ایجاد کنیم.
او ادامه داد: در بخش سرمایه گذاری، تولید و صادرات امیدواریم موانع از پیش پای فعالان اقتصادی برداشته شود تا به سرعت لازم در این بخش دست یابیم.

 

لزوم واگذاری موضوعات حوزه کشاورزی به بخش خصوصی

لزوم واگذاری موضوعات حوزه کشاورزی به بخش خصوصی
هامان هاشمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با تاکید بر ضرورت لزوم واگذاری موضوعات حوزه کشاورزی به بخش خصوصی، گفت: از آنجا که کشاورزی به عنوان یک خانواده تنها به حساب می آید، می طلبد که مجموعه استانداری در سال جدید توجه ویژه ای به این بخش داشته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی گرگان نیروی انسانی را یکی از موضوعات بسیار مهم در توسعه استان عنوان کرد و گفت: برخی از از گلستانی ها دارای جایگاه ملی هستند اما نمی توانند به شما دسترسی داشته باشند که امیدواریم جلسات بیشتری با حضور شما برگزار شود.
هاشمی یادآور شد: این روزها خانواده کشاورزی در بخش دولتی و خصوصی درگیر بیماری های قارچی در سیب زمینی و گندم شده اند که معیشت قشر کشاورز را به خطر انداخته است.
وی با تاکید به لزوم واگذاری موضوعات حوزه کشاورزی به بخش خصوصی، گفت: زراعت و باغبانی استان به اندازه ای که در جی دی پی اثر گذار است در منابع استانی دیده نشده است، به همین دلیل در بزنگاه های این چنینی خلا بخش خصوصی احساس می شود.
هاشمی گفت: پیش بینی می شود ۱۳۰ هزار تن کلزا از مزارع استان برداشت شود اما طی نامه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران کل دانه های روغنی تولید داخل باید توسط فعالان بخش خصوصی خریداری شود که این موضوع برای فعالان توجیه اقتصادی ندارد.
وی گفت: طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی فعالان بخش خصوصی می توانند در قبال خرید هر کیلوگرم کلزای داخلی ۴۸ کیلوگرم کلزای خارجی خریداری کنند که با این اوصاف پیش بینی می شود ۴۰ هزار تن از دانه های روغنی استان توسط تجار جذب شود.

 

آسیب کشاورزان از سرکوب قیمتی
رضا مبصری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی گرگان در ادامه این جلسه با بیان اینکه گندم با ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ۲۰ درصد تولید ناخالص استان را شامل می شود، افزود: سرکوب قیمتی در بخش طیور آسیب زیادی به این صنعت در استان وارد کرده است.
وی ادامه داد: در ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی که در بهمن ماه ۱۴۰۲ به استان ها ابلاغ شد قیمت مرغ زنده ۵۸ هزار تومان تعیین شد اما قیمت مصرف کننده تغییر نکرد و آثار این تصمیم امروز در کشتارگاه های ما دیده می شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به تولید روزانه ۷۰۰ الی هزار تن گوشت مرغ در استان گفت: قیمت تمام شده مرغ در استان ۸۱ هزار تومان است اما روزانه حدود ۲۰۰ تن مرغ با قیمت ۷۳ هزار تومان به میادین تهران ارسال می شود؛ این مرغ ها توسط واسطه های فروش با قیمت ۹۰ هزار تومان در بازار تهران به فروش می رسد.

 

تولیدات کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام شود

تولیدات کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام شود
محمد برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در ادامه این نشست با اشاره به بازرگانی محصولات کشاورزی گفت: طی بخشنامه ای از سوی وزارت جهاد کشاورزی خرید تولیدات کشاورزی باید توسط بخش خصوصی انجام شود در صورت عدم توانایی خرید به واسطه این بخش باید بخش دولتی به خرید تضمینی بپردازد.
وی با بیان اینکه 380 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در گلستان زیر کشت گندم رفته، افزود: از این میزان ۱۸۹ هزار هکتار در معرض بیماری ها قرار گرفته است.
او ادامه داد: دو سوم مزارع گندم استان در اراضی دیم قرار داشته، همچنین ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی زیرکشت کلزا رفته است.
به گفته برزعلی، برای اولین بار در سال زراعی جاری مزارع گندم در استان همزمان درگیر بیماری زنگ زرد و زنگ قهوه ای شدند.
وی با اشاره به اینکه برای کاهش آسیب دیدگی مزارع هنگام وقوع بیماری ها باید از مدل سازی های کشت استفاده شود، بیان کرد: استفاده از ارقام مقاوم و مناسب کشت موجب کاهش خسارت به اراضی تحت کشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در زمان وقوع بیماری محصولات کشاورزی پشتیبانی خوبی از سوی بخش خصوصی صورت گرفت و از سوی دیگر دولت با ارائه تسهیلات باعث شد تا سموم بهتری توسط کشاورزان خریداری و مصرف شود.

 

کمبود نیروی کار و امنیت سرمایه
حمید سلیمانی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان از کمبود نیروی کار به عنوان یک چالش یادکرد و گفت: تمام فشارهای مالی و تولیدی از قبیل افزایش دستمزد، افزایش قیمت مواد اولیه، ناتوانی در پرداخت تسهیلات، رسوخ کالا در انبارها، افت فروش، کاهش درآمد و در نتیجه کاهش قدرت خرید و فشارهای مالیاتی و عدم وصول مطالبات باعث بحران در پرداخت آن می‌شود؛ این وضعیت دو نتیجه در پی خواهد داشت یک تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی دو تعدیل نیروی کار.
وی ادامه داد: سخت شدن شرایط مالی برای تولیدی‌ها و تصمیم برای تعطیلی یا تعدیل نیرو به منزله افزایش بیکاری و روبرو شدن با افرادی که در شرایط معیشتی کاملاً بحرانی قرار دارند.
سلیمانی یادآور شد: در اینجا چالش امنیت یعنی خروج سرمایه و مهاجرت در سال ۱۴۰۳ افزایش بی‌سابقه خواهد داشت. در نهایت برای مسائل بیان شده از جمله تسهیلات و سرمایه در گردش راه حل منطقی اندیشه نشود قطعاً مشکلات خاص در آینده نزدیک گریبانگیر ما خواهد بود و نتیجه این کار چیزی جز ورشکستگی نیست.
این فعال اقتصادی معتقد است: بحران های اقتصادی پیش رو در سال جدید ضمن صدمه به اقتصاد، بحران های اجتماعی همچون خروج سرمایه و مهاجرت بی سابقه درپی خواهد داشت.

 

کسری ۱۸۷ میلیارد تومان کسری منابع
یکی دیگر از موارد مطروحه در این جلسه نحوه محاسبه سهم تامین اجتماعی از عوارض ساختمانی بود که از سوی فعالان حوزه صنعت ساختمان بیان شد که در پاسخ به آن قربان زنگانه، مدیرکل تامین اجتماعی گلستان گفت: هر ماه مبلغ ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای کارگران ساختمانی تحت پوشش هزینه می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۸۷ میلیارد تومان کسری منابع داشته ایم، افزود: حق بیمه کارگران ساختمانی با توجه جدول عوارض شهرداری تعیین می شود.
او با اشاره به اصلاح ماده پنج قانون تامین اجتماعی، افزود: در حال حاضر حق بیمه در شهر ها ۲۵ درصد، در طرح نهضت ملی مسکن ۱۵ درصد و در روستا ۱۰ درصد مبلغ عوارض شهرداری است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته سازمان تامین اجتماعی سهمیه کمی برای کارگران تحت پوشش از سوی مرکز دریافت کرد، یادآورشد: سهمیه تحت پوشش قرار گرفتن کارگران تامین اجتماعی با توجه به منابع استان تخصیص داده می شود.
زنگانه ادامه داد: با توجه به اینکه منابع مالی استان در بخش تامین اجتماعی کم است باعث می شود، سهمیه کارگران تحت پوشش گلستان نیز کاهش می یابد.

 

مشارکت انبوه سازان را در تامین کنتور و انشعاب برق
شهرام شاهی، معاون مهندسی شرکت توزیع برق گلستان در این رابطه گفت: چنانچه دستگاه های نظارتی موافقت کنند آمادگی داریم مشارکت انبوه سازان را در تامین کنتور و انشعاب برق پروژه های ساختمانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آخرین ابلاغیه مربوط به هزینه های انشعاب به سال ۹۷ برمی گردد و از آن به بعد هیچگونه افزایشی نداشته ایم، افزود: ناترازی بین مبالغ دریافتی و هزینه به وجود آمده در چرخه تامین برق مشکل ایجاد کرده است.
اوگفت: منبع درآمد شرکت برق از محل هزینه‌ های انشعاب و هزینه های برق مصرفی است که بخشی صرف هزینه های جاری می شود و این سبب شده تامین برق با مشکل مواجه شود.
وی بیان کرد: توانیر قول مساعدت داده که از ابتدای سال جدید منابعی را بدین منظور در اختیار شرکت توزیع قرار دهد.

 

هزینه مسکن آزاردهنده است

هزینه مسکن آزاردهنده است
علی محمد چوپانی نایب رییس اتاق بازرگانی گرگان در ادامه این نشست، اظهار کرد: آنچه امروز مردم را آزرده می کند و هزینه مسکن است زیرا امروز سه چهارم حقوق یک کارگر صرف هزینه مسکن می شود بنابراین باید این مورد توجه دولت باشد.
وی یادآور شد: رهبری هم فرمودند که کاری برای مردم بکنید که برای آن‌ها ملموس بوده و رضایت داشته باشند، بنابراین توجه به این بخش قطعا موجب خرسندی مردم خواهد شد.

لینک کوتاه : https://poleconomicpress.com/?p=756

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.