درویشعلی حسن زاده در گفتگـوی اختصاصی با خبرنگار نشریه پُل اکونومیک، با بیان اینکه در حوزه توسعه اقتصادی هر کشــور و هر نظام، مبحث صادرات غیر نفتی امـری بسیـار مهم محسوب میشود، افزود: صـادرات غیــر نفتی موجب افزایش درآمــد ارزی و استقلال ارزی هـــر کشور خواهد شد و در کنار آن بحـث توسعه رقـــابتپذیری در تجـــارت جهانی نیز فــراهم خــواهد شد.
وی بیان کرد: موتور محرک هر صنعت، صادرات است که علاوه بر رشد اقتصادی، اشتغـــال پایـــدار را و همچنین رقابت محصولات با رعــایت استانــداردهای جهانی، به همراه خواهد داشت.
مدیر کل صنعت،معدن و تجارت گلستان خــاطر نشــان کــرد: صــادراتی خوب محسـوب میشـود که به کیفـــیت و رقابتپذیری محصولات در سطح بازار کشـــورهای هدف توجـــه داشته باشد، در واقـــع اگر با این نگـــاه توسعه صادارت و تجارت انجام شود صادرات ارزشمندی خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه با جلوگیری از خامفروشی و توسعه صنایع تبدیلی میتوان شاهد افزایش صادارت غیرنفتی در استان بود، افزود: صادرات صنایع تبدیلی بخش کشارزی دارای اهمیت فراوانی است و این امر در زمان شیوع کرونا به خوبی مشاهده شد، در واقع امروز کشورهای توسعه یافته به سمت توسعه صنایع تبدیلی و زنجیرههای ارزش حرکت میکنند و تلاش بر این است که با فرآوری محصولات در طول زنجیره و طولانی کردن این زنجیره ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه اگر حمایت از بخش کشاورزی اتفاق بیفتد، کشاورز نیز محصول خود را با قیمت بالاتری عرضه می کند افزود: با توجه به همسایگی گلستان با کشورهایی از جمله روسیه، قزاقستان و ترکمنستان و نیاز این بازارها به صنایع تبدیلی کشاورزی فرصت فرآوری محصولات یک ظرفیت عالی برای استان محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه، نیاز کشورهای پیرامون ما موجب شده است به بخش خام فروشی توجه بیشتری داشته باشیم، گفت: البته در یک دهه گذشته در استان فعالیت در این بخش به طور ویژهای افزایش داشته است و در این رابطه تعدادی واحد فرآوری محصولات خام کشاورزی نیز راهاندازی شده است که اکنون به درجه ایجاد ارزش افزوده بالایی رسیدهاند و موجب جلوگیری و کاهش میزان فسادپذیری و حیف و میل شدن محصولات کشاورزی در مزرعه نیز شدهاند و این امر علاوه بر اینکه سوددهی و بازارپسندی در داخل و خارج از ایران را به همراه داشته است، نوعی صیانت از سرمایه ملی هم به شمار میرود.
وی در ادامه با بیان اینکه، نیاز داخل کشور و کشورهای اطراف کشاورزان را به سمت کشت قراردادی سوق داده است، ادامه داد: این روش برای کشاورزان بسیار خوب و حائز اهمیت است همچنین کشت گلخانه ای انواع سبزی که در حال رونق است و پیشبینی میشود با پیش رفتن در مسیر علم و دانش روز و با شیوههای نوین بستهبندی و حمل، چشمانداز بسیار روشنی برای استان در پیش داشته باشد.
درویشعلی حسنزاده در بخشی از سخنانش به مبحث اقتصاد دیجیتال و اهمیت آن در تولید و ایجاد تقاضا پرداخت و توضیح داد: به نظرم هر واحد صنعتی و تولیدی که میخواهد راه اندازی شود باید افق جهانی سازی داشته باشد و اولویتش صادرات غیرنفتی باشد، زیرا اکنون در انقلاب صنعتی چهارم ایجاد زنجیره ارزش و تغییر در فناوریها و نیروی کار در سراسر جهان مطرح است.
وی ادامه داد: امروز فناوریهای تازه نه تنها در بخش تولید بلکه در بخش خدمات هم حرف اول را میزنند و اگر کسب و کاری خودش را با این تغییرات همراه نکند، قطع به یقین از قطار صنعت جهان جا خواهد ماند.
حسن زاده با تاکید بر اینکه اکنون بیشتر کسب و کارهای جدید که در حال راهاندازی هستند نتیجه تغییر رفتار بیش از یک دهه گذشته در انقلاب صنعتی چهارم هستند و باید به آنها توجه ویژهای داشت، افزود: در این مسیر، سیستم پویا و یکپارچه و تجهیزات فیزیکی و به خصوص فناوری دیجیتال، محرکهای اصلی هستند که با استفاده از آنها در تولید مواد اولیه باکیفیت، با رشد تقاضا برای مهارتهای فناوری در سراسر زنجیره ارزش نیز مواجه خواهیم شد.
حسن زاده در پاسخ به این سوال که تا چه میزان محصولات استان از خام فروشی به سمت فرآوری پیش رفته است، گفت: در یک دهه اخیر به بحث فرآوری محصولات کشاورزی در استان توجه بیشتری شده است و در حال حاضر تعداد واحدهای فرآوری محصولات خام که ارزش افزوده خوبی نیز در استان ایجاد میکنند رو به افزایش است که این امر باعث کاهش فساد پذیری محصولات و بازار پسندی کشورهای همسایه و حتی داخل کشور نیز شده است، در واقع این امر صیانت و حمایت از سرمایه ملی محسوب میشود و بسیار مهم است.
وی کشت قراردادی و توسعه کشت گلخانه¬ای در استان را فرصت مناسبی برای توسعه کشاورزی استان برشمرد و توضیح داد: تولیدکنندگان باید با علم و دانش روز و بر اساس پروتکلهایی که اقتضای نیاز بازار است، محصول خود را تولید و به شیوههای نوین بستهبندی و حمل محصولات نیز توجه بیشتری داشته باشند.
مدیر کل صنعت،معدن و تجارت گلستان در خصوص شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب و چگونگی تحقق جهش تولید با مشارکت مردمی در استان گفت: برای تحقق شعار امسال نیاز به یک تقسیم کار ملی است و باید همافزایی بین دستگاههای مختلف وجود داشته باشد تا شاهد تحقق شعار امسال باشیم در واقع این تقسیم کار باید برای حمایت از بخش خصوصی اتفاق بیفتد.
حسن زاده افزود: مردم هم به عنوان سرمایهگذار و هم به عنوان مصرفکننده میتوانند در جهش تولید نقش بهسزایی داشته باشند، در واقع اگر مردم با حمایت از تولیدات داخلی اقدام به خرید کالای ایرانی داشته باشند و اصناف نیز به عنوان عرضه کنندگان محصولات، از تولیدات داخلی برای عرضه استفاده کنند شاهد جهشی عظیم در تولید خواهیم بود.
مدیر کل صنعت،معدن و تجارت گلستان نقش رسانهها در مبارزه با پدیده شوم قاچاق را بسیار مهم عنوان کــرد و افزود: رســانهها میتوانند با راه انـدازی پویشهایی در راستای حمایت از خرید و تولیدات داخلی نقشی بسیار مهم در مبارزه با قاچاق کالا ایفا کنند.