روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان، بلاروس و ایران اعضای این اتحادیه نوظهور اقتصادی هستند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا فعالیت خود را رسما از ابتدای ژانویه سال ۲۰۱۵ آغاز کرد. اهداف و اولویت های اتحادیه گمرکی شامل حذف تعرفه های گمرکی داخلی کشورهای عضو، ایجاد تعرفه خارجی مشترک و یک بازار واحد گسترده در نظر گرفته شده است.
با تصویب اسناد پیوستن این اتحادیه اقتصادی در مجالس قانونگذاری بویژه در مجلس دوازدهم، می توان انتظار داشت شاهد ایجاد فضای واحد اقتصادی، توسعه بازار مشترک و دستیابی به حرکت آزاد کالا، سرمایه، خدمات و مردم در بازار واحد کشورهای عضو، کاهش قیمت کالاها با کاهش هزینه های حمل و نقل مواد خام، سیاست های مشترک در کشاورزی، انرژی، فناوری و حمل و نقل باشیم.
پیوستن ایران به این اتحادیه و تصویب تجارت آزاد را باید تجربه ای تازه در سیاست منطقه ای ایران دانست که تا پیش از آن نمونه ای را نمی توان برای آن سراغ گرفت.
تقویت حضور ایران در سازمان های فرامنطقه ای چون شانگهای و بریکس را باید به فال نیک گرفت، اما صرف حضور نمی تواند منافع ایران را در یک نظم چندجانبه در حال ظهور تامین کند.
لازم است تا دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم که همزمان در یک تقارن اجرایی قرار گرفته اند، نسبت به تصویب قانون تجارت آزاد با اوراسیا هرچه سریعتر اقدام کنند و از آن مهمتر راهکارهایی را برای تقویت حضور ایران در روندهای اقتصادی جهانی بویژه توجه جدی تر به بازی بین المللی کریدورها در دستورکار قرار دهند.