• امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
گزارش نمایشگاه اکسپو 2024

اکسپو فرصتی برای افزایش مبادلات تجاری و توسعه روابط اقتصادی | استقبال تاجران خارجی مطلوب بود

  • کد خبر : 892
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۵
اکسپو فرصتی برای افزایش مبادلات تجاری و توسعه روابط اقتصادی | استقبال تاجران خارجی مطلوب بود
ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو از سوی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در اردیبهشت ماه به مدت پنج روز برگزار شد.

در این نمایشگاه محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساحتمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه شد و شرکت‌ها و بازرگانان از کشورهای مختلف دنیا با حضور در این رویداد اقتصادی، اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگ‌ترین برندهای صنعتی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلف کردند.

در این نمایشگاه که بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر خارجی از ۱۲۰ کشور جهان حضور داشتند توانمندی‌های صادراتی، در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی برگزار شد. اجرای نشست های B2B از دیگر برنامه های این رویداد بود که با هدف آشنایی با ظرفیت و توانمندی تولیدکنندگان و صنعتگران‌ ایرانی برای تجار خارجی ترتیب داده شد همچنین این جلسات به بازرگانان ایرانی کمک کرد تا از نیازهای بازار کشورهای هدف مطلع شوند.

همچنین گردهمایی‌های صنعت محور با بازدیدکنندگان خارجی، تورهای تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، برگزاری وبینارهای آشنایی با توانمندی‌های صنعتی ایران، برگــزاری وبینارهــای تخصصی، معرفی دسته محصولات منتخب ایـران، انتشار گزارش‌های تخصصی بازار محصولات منتخب صنایع غذایی، انتشار گزارش‌های تخصصی، معرفی محصولات منتخب صنایـع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرم افزار اختصاصی، دسترسی به مترجم از دیگر امکاناتی بود که برای استفاده بهینه از ظرفیت های نمایشگاه ترتیب داده شده بود. اما اتاق های مشترک یکی دیگر از راه های توسعه تجارت و مراودات اقتصادی بین دو کشور هستند که انصافا در این نمایشگاه خوش درخشیدند.

 

ایران سهم ناچیزی در بازار روسیه دارد

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در گفتگو با خبرنگار ماهنامه پُل اکونومیک اظهار کرد: روسیه در سال حدود 300 میلیارد دلار در سال واردات دارد که متاسفانه ایران سهم کمی در این بخش دارد؛ ما می‌توانیم در قالب کریدور شمال-جنوب این تعاملات را بیشتر کنیم.

هادی تیزهوش تابان به تفاهم‌نامه ترجیحی که بین کشورهای عضو اوراسیا امضا شده اشاره کرد و گفت: اگر این تفاهم‌نامه اجرا شود، کار با ایران بسیار راحت‌تر خواهد شد همچنین امضای تفاهم‌نامه گمرکی با ایران کار تجارت را راحت‌تر خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه روسیه و ایران در کنار هم می‌توانند به یک بازار 2 هزار میلیارد دلار دسترسی داشته باشند، تصریح کرد: آمار صادرات کالاهای ایران به روسیه در سال 2023 با رشد 26 درصدی به ارزش حدود 946 میلیون دلار رسیده است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اضافه کرد: واردات ایران هم از روسیه یک میلیارد 691 میلیون دلار بوده است. این آمارها نشان می‌دهد که ایران و روسیه نتوانسته از ظرفیت‌های اقتصادی خود برای مراوده تجاری استفاده کند.

او با بیان اینکه با توجه به کیفیت بالای برخی کالاهای ایرانی، کسی نمی‌تواند جای آن را در روسیه بگیرد، تاکید کرد: با این حال ما ظرفیت‌های تجاری، صنعتی و کشاورزی همدیگر را نمی‌شناسیم و این مانع توسعه تجارت شده است. برای همین نیاز داریم بانک جامع اطلاعات دو کشور برای شناخت ظرفیت‌ها به زبان روسی و فارسی تهیه شود.

 

توسعه تجارت ایران و ترکمنستان نیازمند برقراری تعرفه ترجیحی است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان‌ ایران در گفتگو با خبرنگار ماهنـــامه پُل اکــونومیک با اشــاره به توانمندی‌های ایران در حوزه خدمات فنی و مهندسی، دانش‌بنیان، صنعت و معدن و کشاورزی، گفت: برای تامین نیازهای ترکمنستان و لزوم توسعه گردشگری درمانی بین دو کشور، بر ضرورت همکاری اتاق‌های دو کشور برای افزایش مبادلات تجاری تاکید کرد.

رمضان بهرامی با بیان اینکه حجم صادرات ایران به ترکمنستان450 میلیون دلار و حجم واردات 38 میلیون دلار است، افزود: توسعه روابط تجاری ایران و ترکمنستان نیازمند ایجاد تعرفه ترجیحی میان دو کشور است و باید اتاق‌های دو کشور از طریق دولت‌ها برای حل آن تلاش کنند.

وی خواستار حل مشکل ویزای ترکمنستان برای تجار ایرانی و توسعه بنادر و توسعه مرزهای زمینی برای تسهیل تجارت دو کشور شد.

 

سیاست کلان جمهوری اسلامی توسعه روابط تجاری با همسایگان است

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در در این رابطه به خبرنگار ماهنـــامه پُل اکــونومیک گفت: برگزاری نمایشگاه اکسپو با هدف دعوت از هیات های تجاری از کشورهای مختلف آغاز خوبی است.

جمال رازقی ادامه داد: خوشبختانه از عمان هم تعداد قابل توجهی از تجار برای حضور در این نمایشگاه و بررسی ظرفیت‌های صادراتی کشور به ایران آمدند .

وی با تاکید بر اینکه سیاست کلان جمهوری اسلامی توسعه روابط تجاری با همسایگان است، افزود: واقعیت این است که حجم تجارت بین ایران و عمان عدد بزرگی را در مقایسه با ایران امارات تشکیل نمی دهد با اینحال تلاش دولت ایران و اتاق بر این است تا بتوانیم حجم تجارت را افزایش دهیم. رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان ادامه داد: سـال ۱۴۰۱صـــادرات ایران با رشـــد ۴۲ درصدی به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و سال گذشته به حدود دو میلیارد دلار رسید و برای امسال هم هدف پنج میلیارد دلاری را در نظر گرفتیم و همه تلاشمان این است که این هدف محقق شود.

 

امســال میزبان سه هزار تاجر خـــارجی از ۷۰ کشور دنیا بودیم

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمارات به خبرنگار .. گفت: سال گذشته ۱۷۰۰ تاجر خارجی از نمایشگاه بازدید کردند ما میزبان یک هیات تجاری ۴۵ نفره از تجار و‌بخش دولتی امارات بودیم.

عرفان شاکری با بیان اینکه امسال میزبان سه هزار تاجر خــارجی و هیات‌هایی از ۶۰ تا ۷۰ کشور دنیا بودیم، افزود: فقط یک ناهماهنگی صورت گرفت و هیات‌های امسال به دو دسته سیاسی و اقتصادی تقسیم شدند.

وی ضمن اعلام این مطلب که امسال میزبان برخی از وزای اماراتی بودیم، افزود: سال گذشته یک میلیارد دلار قراردادهای تجاری در نمایشگاه بسته شد که امسال این رقم نیز افزایش یافت.

شاکری اضافه کرد: بعد از سالها ایران هراسی که بین تجار خارجی ایجاد شده بود با آغاز دوباره رفت و امدها به ایران قطع شد و در نتیجه این گشایش ایجاد شد که سال گذشته بعد از ۱۵ سال از امارات شاهد حضور هیات تجاری باشیم و خدارو شاکریم که این تابو شکست.

 

بیشترین انرژی اتاق مشترک ایران و ترکیه برای حل مشکلات تجار ترکیه در ایران می‌رود

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با اشاره به اینکه دو کشور طی ۴۰۰ سال گذشته با ارتباطات گسترده و به شکل مسالمت آمیزی در کنار یکدیگر زندگی کرده اند، گفت: جمعیت این دو کشور در مجموع به حدود ۱۶۰ میلیون نفر می‌رسد و وجود چنین جمعیتی پتانسیل کمی نیست.

مهرداد سعادت دهقان به برخی مشکلات تجار ایرانی در ترکیه اشاره کرد و گفت: معمولا بیش از ۵۰ درصد وقت اتاق مشترک ایران و ترکیه به حل مشکلات بازرگانان ترکیه در ایران اختصـاص پیدا می‌کند و چنین ساختاری را در ترکیه برای رسیدگی به مسایل تجار ایرانی نیافته‌ایم.

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به آنکارا گفت: با حل و فصل مسایل سیاسی، اکنــون بهتــرین فـــرصت برای برنامه‌ریـــزی جهت ارتقـا سطح مناسبات تجاری است.

او ادامه داد: در گام نخست نیز ضرورت دارد یک اتاق مشترک فعال در ترکیه ایجاد شود. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه اکنون دیگر زمان برنامه ریزی برای تجارت ترجیحی گذشته است و ما درخواست تجارت آزاد با ترکیه را داریم.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه در ادامه به سهم اندک کالاهای ایرانی از واردات ترکیه که به ۲.۵ میلیارددلار می رسد، اشاره کرد و گفت: این درحالی است که تنها درحوزه کالاهای ترجیحی قابلیت صادرات 15 میلیارددلار کالا به ترکیه وجود دارد. اما به رغم تاکیداتی که در مورد توسعه مراودات دو کشور مطرح می‌شود، از کالاهای صادراتی ایران، مالیات مضاعف ۶ درصدی دریافت می‌شود.

 

لینک کوتاه : https://poleconomicpress.com/?p=892

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.