به گزارش پُل اکونومیک امانزاده در ابتدای سخنان خود به اهمیت گندم استان گلستان اشاره کرد و گفت: گندم گلستان از نظر کیفیت، پروتئین و سایر ویژگیها جزو بهترینها در کشور است. به همین دلیل، بسیاری از استانها برای تولید آرد و نان با کیفیت، مجبور به استفاده از گندم این استان هستند. اما متاسفانه با وجود این پتانسیلهای عظیم، مشکلات زیادی در مسیر تولید این محصول باارزش داریم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی گفت: کشاورزی در کشور و به ویژه در استان گلستان، در شرایطی قرار دارد که نیازمند توجه ویژه و حمایت جدی است. متاسفانه در حالی که کشاورزان در زمینه تولید مشکلات فراوانی دارند، توجه و حمایت لازم از سوی دستگاههای دولتی در حد انتظار نبوده است. این در حالی است که کشاورزی بهعنوان یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشور، باید از بودجههای عمومی به میزان بیشتری برخوردار شود، نه اینکه سهم آن در بودجه کشور تنها ۷ درصد باشد.
امانزاده همچنین به مشکل اساسی تنش آبی در استان گلستان اشاره کرد و افزود: تنش آبی نه تنها در کل کشور بلکه بهویژه در استان گلستان از سایر مناطق بیشتر احساس میشود. ما در گلستان از سالها قبل با استفاده از منابع زیرزمینی برای تامین آب کشاورزی مواجه بودهایم، اما امروز این منابع هم در حال کاهش است و دیگر نمیتوانیم بهطور کامل به آنها اتکا کنیم.
این نماینده مجلس با اشاره به مشکلات پیشآمده در خرید محصولات کشاورزی نظیر سیبزمینی در سال گذشته بیان کرد: سال گذشته با مشکل اساسی در خرید سیبزمینی از کشاورزان مواجه بودیم. فرایند پرداخت وجه به کشاورزان برای مدت زمان طولانی معلق ماند و این مسأله باعث شد کشاورزان نتوانند بهموقع پول خود را دریافت کنند. شش ماه تا هفت ماه طول کشید تا کشاورزان توانستند مطالبات خود را دریافت کنند. این تأخیر باعث ایجاد مشکلات بزرگی برای کشاورزان شد و بسیاری از آنها از نظر مالی دچار بحران شدند.
وی ادامه داد: مشکل تأخیر در پرداختها و تخصیص اعتبار، بهویژه برای کشاورزان استان گلستان، معضلی بزرگ است که به تبعات اقتصادی و اجتماعی منفی منجر میشود. از این رو باید با تغییراتی در سیاستهای اجرایی و تصمیمگیریهای سریعتر، به این مشکلات رسیدگی شود.
امانزاده همچنین با اشاره به لزوم تجدید نظر در قیمتگذاری محصولات کشاورزی، به ویژه گندم، تأکید کرد: امروز قیمت گندم در کشور به شکلی تعیین میشود که کشاورزان گلستانی نمیتوانند در ازای تولید این محصول، هزینههای خود را پوشش دهند. برای مثال، هزینه تولید گندم در استان گلستان بسیار بالاتر از قیمت فروش آن است. باید سیاستهای جدیدی در زمینه قیمتگذاری و حمایت از تولیدکنندگان اتخاذ شود.
وی در پایان افزود: اگرچه مشکلات در حوزه کشاورزی زیاد است، اما امیدواریم از این فرصت استفاده کنیم و نتیجه مطلوبی در جهت رفع مشکلات کشاورزان استان گلستان حاصل شود. امیدوارم نمایندگان محترم کمیسیون کشاورزی با توجه به مشکلات موجود، در تصمیمگیریهای خود حمایتهای بیشتری از کشاورزان و فعالان این بخش داشته باشند.
امانزاده همچنین خواستار همکاری بیشتر دولت و مجلس برای رفع چالشهای موجود در بخش کشاورزی و بهویژه در استان گلستان شد و تأکید کرد: ما باید در راستای تقویت تولید داخلی و حفظ امنیت غذایی کشور، از کشاورزان حمایت بیشتری کنیم تا در نهایت بتوانیم از ظرفیتهای بزرگ استان گلستان به نحو مطلوب استفاده کنیم.