10:55:03
    ام

رقم ­های نجومی قبض­ های برق، چالش جدید صاحبان صنایع در گلستان

  • کد خبر : 2077
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
رقم ­های نجومی قبض­ های برق، چالش جدید صاحبان صنایع در گلستان
در روزهای اخیر صاحبان صنایع در گلستان با اعداد و ارقام نجومی قبض­های برق مواجه شده­اند، اتفاقی که به گفته صاحبان صنایع خوشایند نیست و باعث تحمیل فشار مضاعف به این بخش می­شود و در صورت ادامه این روال شاهد ورشکستگی صنایع و دیگر تبعات منفی در اقتصاد و جامعه خواهیم بود.

 در همین راستا نشستی با هماهنگی خانه صنعت و معدن گلستان با حضور مدیر عامل شرکت توزیع برق گلستان و برخی صاحبان صنایع در شهرک صنعتی آق قلا برگزار شد.

رئیس خانه صنعت و معدن گلستان در نشست فعالان اقتصادی استان با مدیر عامل شرکت توزیع برق گلستان گفت: بیش از سه دهه در فضای کسب کار فعالیت دارم اما تا کنون شاهد افزایش ۷ برابری تعرفه برق به صورت ناگهانی نبوده­ ام.

 

رقم ­های نجومی قبض­ های برق، چالش جدید صاحبان صنایع در گلستان

رمضان بهرامی افزود: این اتفاقات غیر حرفه ­ای است و تمام صنعت گران از این وضعیت عصبانی هستند،من فکر می­کنم کسانی که این بخش نامه را تصویب و اجرا می­کنند یا خائن هستند یا خبیث و نادان. کسی که صنعت را درک می­ کند متوجه است افزایش چند برابری تعرفه برق چه خسارت­ هایی را به جامعه تحمیل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه افزایش تعرفه برق فشار مضاعفی را بر مصرف کننده وارد می­ کند، افزود: وقتی تعرفه برق واحد تولیدی چند برابر می­ شود، تولیدکننده مجبور است قیمت تمام شده کالا برای مصرف کننده را افزایش دهد یا اینکه تعدیل نیرو داشته باشد و با ظرفیت کمتر کار کند که تمام این موارد در نهایت بر قیمت کالا و فرایند تولید تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس خانه صنعت و معدن گلستان خاطرنشان کرد: نمی­ توانیم از رشد اقتصادی و افزایش صادرات صحبت کنیم اما قادر به رفع ابتدایی ترین مسائل نباشیم.

بهرامی با ابراز تأسف از فاصله شعار مسولان تا عمل به آن گفت: در شرایط کنونی جایی برای رقابت فعالان اقتصادی ما با فعالان اقتصادی کشورهای همجوار وجود ندارد و ما این فضای رقابت را از دست خواهیم داد.

 

ساخت نیروگاه های جدید برق با سرمایه دولت انجام شود نه سرمایه ملت!

ساخت نیروگاه های جدید برق با سرمایه دولت انجام شود نه سرمایه ملت!

در این نشست برخی تولیدکنندگان گلستانی به بیان مشکلات خود در رابطه با افزایش تعرفه برق پرداختند.

عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن استان گلستان با انتقاد از افزایش تعرفه برق گفت: با افزایش تعرفه برق تولید کننده توان تولید محصول را نخواهد داشت، مگر تولید کننده چقدر منابع درآمدی دارد که قبض برق را هم به آن اضافه می ­کنند؟

حسین رحمانی کمرودی افزود: تصمیماتی که وزارت نیرو پشت درهای بسته می­ گیرد، وضعیت را برای تولیدکننده بحرانی کرده است،اگر مسولان حق بخش صنعت را از این آیین نامه و مصوبات نگیرند با مشکلات جدی در بخش تولید مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: استمرار در تولید و جذب سرمایه با وجود قوانین دست و پاگیر و مشکلات فراوان میسر نخواهد شد.

عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن استان گلستان خاطرنشان کرد: ایجاد نیروگاه های جدید با سرمایه های دولتی باید انجام شود نه سرمایه ملی،اینکه از یک کارخانه دار برای ساخت نیروگاه پول گرفته شود کار غلطی است و این فشارها کاری به جایی نخواهد برد.

رحمانی گفت: مقدار برقی که در ابتدای قرارداد با واحد تولیدی بسته می­شود باید تأمین شود نه اینکه از مسولیت فرار کنند با این وضعیت واحدهای تولیدی دوام نخواهند آورد.

پشت افزایش تعرفه برق هیچ منطقی وجود ندارد

پشت افزایش تعرفه برق هیچ منطقی وجود ندارد

در ادامه نشست فعالان اقتصادی گلستان با مدیر عامل شرکت توزیع برق گلستان، مدیرعامل شرکت اریکو گفت: هر بخش نامه یا مصوبه قبل از اجرا باید یک ماه زودتر اطلاع رسانی شود، سؤال من از مسولان این است آیا این فرایند طی شده و به تولید کننده اطلاع رسانی شده است؟

امیرحسین ساداتی افزود: همانطور که همه می‌دانیم قانون عطف به ماسبق نمی‌شود و نباید روی این اقدام عنوان اجرای قانون بگذاریم. ۵ روز ضرب الاجل برای پرداخت قبوض برق واحدهای تولیدی با چه منطقی است؟ چرا در حالی که قبوض تسویه حساب می­ شود شاهد بدهی در قبض­ ها هستیم؟

وی با بیان اینکه افزایش تعرفه برق در این موقع از سال به هیچ عنوان پذیرفته نیست،گفت: تولید کننده بر اساس سبک کارش می­ داند هزینه انرژی بابت چه چیزی بوده است الان نیز حق ماست بدانیم باید چطور صرفه جویی کنیم تا به تولید لطمه ای وارد نشود. سؤال من این است اجرای این مصوبه بر اساس کدام دستورالعمل بوده است و قرار بود چه زمانی ابلاغ و اجرا شود؟

 

تولیدکننده تاوان سومدیریت­ ها را پرداخت می­ کند

تولیدکننده تاوان سومدیریت­ ها را پرداخت می­ کند

 مدیر عامل گروه تولیدی پویا کیسه گفت: اخیرأ با عنوان ترانزیت برق اعداد و ارقام کلانی را از صاحبان صنایع دریافت می ­کنند که باعث تحمیل فشار مضاعفی به این بخش شده است.

ابوالفضل پاکدامن با بیان اینکه تولیدکننده بهای زیادی بابت سومدیریت­ ها پرداخت می­کند، گفت: سوختی که نیروگاه ها مصرف می­ کنند تقریبأ 60 درصد آن هدر می ­رود در واقع راندمان نیروگاه های ما حدود 40 درصد است حدود 10 درصد نیز در خطوط انتقال برق تلف می ­شود ما باید بابت 20 درصد بهره ­وری در صنعت برق بهای زیادی پرداخت کنیم.
وی افزود: تولید کننده باید هزینه و تاوان 80 درصد از هدر رفت و سو مدیریت­ ها را پرداخت کند باید قوانین زودتر اعلام شود و به تولیدکنندگان فرصت داده شود نه اینکه یک شبه قوانین ابلاغ و اجرایی شوند.
این فعال اقتصادی بیان کرد: کشور ما بزرگترین منابع انرژی جهان را دارد و روزانه میلیون­ ها لیتر قاچاق سوخت در کشور انجام می ­شود ما نباید با مشکلات انرژی مواجه باشیم در واقع با افزایش قیمت تمام شده انرژی بهای آن را باید مردم پرداخت کنند.
افزایش تعرفه برق یک بحث ملی است/شرکت توزیع برق مجری مقررات و قوانین است
افزایش تعرفه برق یک بحث ملی است
در پایان این نشست مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان در پاسخ به سؤالات و ابهامات برخی فعالان اقتصادی در خصوص افزایش تعرفه برق گفت: ما مجری یکسری مقررات هستیم و تمام صورت حساب ­ها بر اساس دستورالعمل­ هایی است که برای شرکت توزیع برق ارسال می­ شود.
سید احمد موسوی افزود: بعد از کش و قوس­ های فراوان بخش­نامه مهرماه سال جاری با امضای وزیر به  اعلام شد که آن را اجرا کنیم، علیرغم تمام گلایه­ ها، گلستان یکی از بهترین استان­ هایی است که در تعامل با صنعت،بیشترین برق صنعت را تأمین کرده است.
وی ادامه داد: در استان گلستان ۸۴ هزار مگاوات برق مصرف و ۶۰ هزار مگاوات تولید می شود در حالی که در مصرف بخش خانگی شاهد کاهش 4 درصدی بودیم اما در بخش صنعت مصرف برق 8 درصد افزایش پیدا کرده است با این وجود تمام تلاش ما این است در کنار شما باشیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق گلستان خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه­ ها یک بحث ملی است و مربوط به یک یا چند استان خاص نیست با این وجود  ما بحث اعمال نشدن افزایش تعرفه­ ها را در کنار خانه صنعت و معدن و دیگر دستگاه های مرتبط پیگیری می­ کنیم در واقع تمام تلاش ما این است در استان این انعطاف وجود داشته باشد تا حداقل ­های تعرفه را اعمال کنیم.

موسوی با بیان اینکه شرکت توزیع برق وارد بورس شده و برق را خریداری می کند و به کل استان و صنعتگران می فروشد، گفت: ۲۸ مشترک صنعتی بالای یک مگاوات در گلستان به صورت مستقیم برق را از بورس خریداری می کنند در واقع این مبالغ جز دردسر برای شرکت سودی ندارد تنها درصدی جزئی از مبلغ به این شرکت تعلق می گیرد که با آن حقوق ۱۵۰۰ پرسنل پرداخت و ۱۸ هزار کیلومتر شبکه را نگهداری، ماهیانه ۱۰ میلیارد سرقت و انواع و اقسام ناترازی ها را در این قسمت جبران می‌کنیم.

لینک کوتاه : https://poleconomicpress.com/?p=2077

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.